Uusin lehti

Mallikerta Syksy - 3/2017

paratiisipyyhkeet

Paratiisi -kylpylakanat

Ylelliset kylpylakanat

Pehmeät, kevyet ja jättisuuret kylpypyyhkeet sopivat moneen käyttöön. Ohut hamam-tyyppinen pyyhe mahtuu pieneen tilaan, joten sen voi kätevästi ottaa mukaan matkalle, rannalle tai retkelle. Pyyhkeen voi kietoa ympärille huivimekoksi ja sitä voi käyttää myös kevyenä vilttinä.

Blubirdhuivi

Bluebird -huivi

Unelmankevyt merinovillainen huivi

Huivin lankana on 100 % superfine merinovillainen neulelanka, joka sopii hyvin myös kankaankudontaan. S-koon huiviin menee kaksi 50 g kerää lankaa, yksi loimeen ja yksi kuteeseen.

reunatabletit

Reuna -tabletit

Kata pöytä arkeen tai juhlaan aivinatableteilla

Kaksinkertainen ontelokangas on tukevaa ja ilmeeltään tyylikäs. Pitkittäisiin osiin jaettuun ontelokankaaseen tarvitaan vain neljä polkusta. Niisivarsia on kahdeksan.

tahtoset

Tähtöset

Tähtiä kahdella varrella ja polkusella

Vaihda tavallinen kaksivartinen mattoloimi välillä tähtikankaaseen!

narumatot 
Narumatot

Nyt ei piperrellä

Kokeile vahvoja lankoja myös loimessa. Pikkumatossa on loimi ja kude paksu pellavanarua. Matto on hetkessä valmis.

aurinkopilaritverho 

Aurinkopilarit

Tummaa ja vaaleaa valkoista

Puuvillaiset verhot on raidoitettu kudekuviollisen tapaan, mutta nyt raidat ovat loimen suuntaiset. Valkoiset raidat, saman väriset kuin pohja, näkyvät valoa vasten tummempana ja myötävalossa pohjaa vaaleampana raitana. Valitse muut raitavärit itsellesi sopivaksi. Jos et halua vitivalkoista pohjaa, kudo luonnonvalkoisella valkoisen sijaan.

esikkoliina

Esikko -kuvio

Kukkia ja timantteja

Kauniissa vanhassa mallissa voi nähdä monenlaisia kuvioita ympyrän ja vinoruudun lisäksi. Pallokuvioita ympäröivät kukan terälehdet ja pallot halkaisevan timattiruutukuvion sisään asettuu myös ristikuvio. Malliliina on kudottu kahdella hehkuvalla oranssilla aivina 16 -langalla. Kuteeksi sopii hyvin myös aivina 8 tai rohdin 8 yksinkertaisena.

 

 

Mallikerta-lehti

Kankaankutojien oma erikoislehti Mallikerta sisältää kudontamalleja ohjeineen, ideoita, uutuksia ja vinkkejä kankaankudonnan maailmasta.

Kudontamallit ovat kattavasti kaikilta kudonnan alueilta, sisustustekstiileistä vaatetuskankaisiin. Matot, verhot, liinat, seinävaatteet, sängynpeitot ja muut sisustustekstiilit on suunniteltu järkevästi toteutettaviksi kauneutta unohtamatta.

Lehdestä löydät uutuuslangat ja kauniit mallit mukavaan ja antoisaan käsityöharrastukseen. Mukana myös muita käsitöitä kudonnan rinnalla.

Mallikerta on ilmestynyt jo 35 vuotta. Ensimmäinen numero julkaistiin vuonna 1981.

Lehti ilmestyy 4 kertaa vuodessa.

Seuraava numero Talvi 4/2017 ilmestyy 15. marrraskuuta 2017.

Kauniit ideat kudontaan

 • Paneeliverhojen kuvioissa ei säästelty.
  Paneeliverhojen kuvioissa ei säästelty.

  Komeisiin raitoihin on muunnettu perinteisiä kuviomuotoja. Värinä on pelkkä musta, joka sopii monentyyliseen sisustukseen. Pieni mutta tärkeä yksityiskohta saattaa jäädä kuvassa huomaamatta. Raidat alkavat ja loppuvat pitsipoimintaraitaan, joka keventää verhojen ilmettä. Raita näkyy erityisen kauniisti valoa vasten. - Kudontaohjeet Mallikerta-lehden numerossa 2/2015. "Santra paneeliverhot.

 • Romantiikkaa
  Romantiikkaa

  Keveässä pellavakaitaliinassa on erikoisempi loimi. Loimi on luotu eri vahvuisista pellavalangoista, aivan laidasta laitaan hyvin ohuista erittäin paksuihin. Luonnonvärisen lisäksi mukana on vain valkoista, mutta silti vaikutelma on kauniin raidallinen. Raidallisuus näkyy erittäin kauniisti valoa vasten, joten loimesta voidaan kutoa myös kauniita tilanjakajia ja kapeita verhoja.

 • Kaitaliina pajuista ja maalatuista puutikuista
  Kaitaliina pajuista ja maalatuista puutikuista

  Pannunalusessa ja pitkässä tyylikkäässä liinassa on paksu pellavaloimi ja kuteena pellavan kanssa puutikkuja. Tikut on petsilakattu ruskeaksi ja vaaleanharmaaksi. Kudo riemukkaan keväiset linnunpöntöt pellavaiseen kaitaliinaloimeen. Loimessa on hyvin eri vahvuisia pellavia, loimesta saa myös tilanjakajaa. - Kudontaohjeet Mallikerta-lehdessä nro 1/2014.

 • Kaulanauhoja kangaspuissa
  Kaulanauhoja kangaspuissa

  "Tuo oli kaunis Pohjan neiti, maan kuulu, veen valio. Istui ilman vempeleellä, taivon kaarella kajotti. Kultakangasta kutovi, hopeista huolittavi kultaisesta sukkulasta, pirralla hopeisella. " Kapeiden nauhojen kutominen onnistuu kangaspuissakin. Kaulakorut ovat pelkkää palttinaa, joten tavalliset kaksivartiset "mattopuut" riittävät. Kudo vaihteeksi kesämattojen sijaan silkkisiä kaulakoruja! - Kudontaohjeet Mallikerta-lehdessä nro 2/2013.

 • Keittiöön
  Keittiöön

  Mustaruudulliset Rustiikki-tabletit sopivat pöytään kuin pöytään ja kestävät kaksinkertaisena reilua käyttöä. Mallin kuviointia voi helposti muunnella ja siihen voi kutoa myös paperinarulla. - Kudontaohjeet Mallikerta-lehdessä nro 3/2012.

 • Kuvioi matto
  Kuvioi matto

  "Sinulle on postia" maton kuviointi on tehty uudella tekniikalla, joka on nopea ja sopii ihan tavalliseen räsymattoon. Kirjainten lisäksi kuvioiksi käyvät kaikki selkeät ja melko yksinkertaiset kuviomuodot. - Kudontaohjeet Mallikerta-lehdessä nro 2/2012.

 • Raitaa, hapsua ja tupsua kevään hangille
  Raitaa, hapsua ja tupsua kevään hangille

  Kangaspuut tyhjinä, mutta mitä nopeaa niihin vielä voisi laittaa ennen kevättä. Kudo tuubihuiveja - tarvitset vain neljä vartta ja polkusta, loimeksi Huopalankaa tai vastaavaa melko paksua lankaa, ja kuteet löydät marketista. Nyt kutomaan!! - Kudontaohje Mallikerta-lehdessä nro 1/2012.

 • Uusia malleja matonkutojille
  Uusia malleja matonkutojille

  Perinteisen näköinen Onnenpolku-mattomalli onkin uusiomalli. Äitini kutoman vanhan pyhämaton mallia uudelleen sovittaessani huomasin, että sehän onkin varsin monipuolinen niisintämalli. Uusia malleja syntyi monta, mm. tämä suosittu Onnenpolku. Kudontaohjeet Mallikerta-lehdessä nro 1/2012.

Lisää ideoita ja inspiraatiota löydät Pinterest-tililtämme!

mallikerta logo invert

Mallikerta-lehti

Kankaankutojien oma erikoislehti Mallikerta sisältää kudontamalleja ohjeineen, ideoita, uutuksia ja vinkkejä kankaankudonnan maailmasta.

Lankakoppa

Meiltä myös lankoja, mm. Taikakangas. Lue lisää >

Osoitteenmuutos

Ilmoita lehden osoitteenmuutos >

Yhteystiedot

Puh. 040 170 2007
ark. 9.00 - 16.00

toimitus@mallikerta.fi

tilaukset@mallikerta.fi


© 2017 | Mallikerta