Uusin lehti

Mallikerta Talvi - 4/2017

ripsimatot

Raitaripsi, Aaltoripsi ja Villaripsi

Kahdella varrella ja polkusella raitaa pitkin ja poikin

Epätasaraitaisessa kuderipsissä on ryhmittäin eri levyisiä raitoja loimen suuntaan. Matot kudotaan kahdella värillä vuoroheitoin. Loimilangat saadaan pääteltyä siististi pujottamalla ne takaisin mattoon kuteiden väliin.

lankarusettiLankarusetti-matto

KAIKKI POIS -lankamatto

Tässä on oiva kohde kaikille jämälangoille. Mukaan sopivat kaikki kudonta- neule- ja virkkauslangat, jotka kierretään samalle sukkulalle yhdeksi kuteeksi.

rusettimattoRusettiruutu

Rusetti-loimeen voidaan kutoa monenlaisia mattoja

Lankarusetti ja Ruuturusetti -matot on kudottu samaan erityisen vahvasta kalalangasta luotuun loimeen! Lisäksi loimeen voidaan kutoa kolmea eri väriä vuoroteleen heittämällä värikuviomallia.

nyorirengas

Nyörirengas

Pirtanauha, iskunyöri & Joulu

Iske nyöriä ja kudo pirtanauhaa. Kolmen pohjukan iskunyöriä on helppo tehdä, eikä muita välineitä tarvita kuin kädet. Ole kauniisti näkyvissä! Kudo pirtanauhaa, jossa on mukana heijastinlankaa.

heijastinnauha

Pirtanauhaheijastin

Tähtiä kahdella varrella ja polkusella

Vaihda tavallinen kaksivartinen mattoloimi välillä tähtikankaaseen!

minareetit 
Minareetit

Kokopellavamatot

Mustassa vahvassa pellavaloimessa on kuteena kaksinkertainen pellavanaru ja pohjakuteena loimilanka. Maton poljentakuviot ovat kauniita molemmilla puolin mattoa.

hamppu

Hamppu -tuolinmatto ja istuinaluset

Supervahvaa

Hamppua sanotaan maailman vahvimmaksi kasvikuiduksi. Kudo sitiä ontelokankainen istuinsetti, joka kestää hyvin ulkokäyttöä. Vesillä liikkujille ja retkeilijöille vinkki: Tästä hyvät istuinaluset veneeseen ja ulkotulille. Kokoontaittuvat.

 

 

Mallikerta-lehti

Kankaankutojien oma erikoislehti Mallikerta sisältää kudontamalleja ohjeineen, ideoita, uutuksia ja vinkkejä kankaankudonnan maailmasta.

Kudontamallit ovat kattavasti kaikilta kudonnan alueilta, sisustustekstiileistä vaatetuskankaisiin. Matot, verhot, liinat, seinävaatteet, sängynpeitot ja muut sisustustekstiilit on suunniteltu järkevästi toteutettaviksi kauneutta unohtamatta.

Lehdestä löydät uutuuslangat ja kauniit mallit mukavaan ja antoisaan käsityöharrastukseen. Mukana myös muita käsitöitä kudonnan rinnalla.

Mallikerta on ilmestynyt jo 36 vuotta. Ensimmäinen numero julkaistiin vuonna 1981.

Lehti ilmestyy 4 kertaa vuodessa.

Seuraava numero Kevät 1/2018 ilmestyy helmikuussa.

Kauniit ideat kudontaan

 • Paneeliverhojen kuvioissa ei säästelty.
  Paneeliverhojen kuvioissa ei säästelty.

  Komeisiin raitoihin on muunnettu perinteisiä kuviomuotoja. Värinä on pelkkä musta, joka sopii monentyyliseen sisustukseen. Pieni mutta tärkeä yksityiskohta saattaa jäädä kuvassa huomaamatta. Raidat alkavat ja loppuvat pitsipoimintaraitaan, joka keventää verhojen ilmettä. Raita näkyy erityisen kauniisti valoa vasten. - Kudontaohjeet Mallikerta-lehden numerossa 2/2015. "Santra paneeliverhot.

 • Romantiikkaa
  Romantiikkaa

  Keveässä pellavakaitaliinassa on erikoisempi loimi. Loimi on luotu eri vahvuisista pellavalangoista, aivan laidasta laitaan hyvin ohuista erittäin paksuihin. Luonnonvärisen lisäksi mukana on vain valkoista, mutta silti vaikutelma on kauniin raidallinen. Raidallisuus näkyy erittäin kauniisti valoa vasten, joten loimesta voidaan kutoa myös kauniita tilanjakajia ja kapeita verhoja.

 • Kaitaliina pajuista ja maalatuista puutikuista
  Kaitaliina pajuista ja maalatuista puutikuista

  Pannunalusessa ja pitkässä tyylikkäässä liinassa on paksu pellavaloimi ja kuteena pellavan kanssa puutikkuja. Tikut on petsilakattu ruskeaksi ja vaaleanharmaaksi. Kudo riemukkaan keväiset linnunpöntöt pellavaiseen kaitaliinaloimeen. Loimessa on hyvin eri vahvuisia pellavia, loimesta saa myös tilanjakajaa. - Kudontaohjeet Mallikerta-lehdessä nro 1/2014.

 • Kaulanauhoja kangaspuissa
  Kaulanauhoja kangaspuissa

  "Tuo oli kaunis Pohjan neiti, maan kuulu, veen valio. Istui ilman vempeleellä, taivon kaarella kajotti. Kultakangasta kutovi, hopeista huolittavi kultaisesta sukkulasta, pirralla hopeisella. " Kapeiden nauhojen kutominen onnistuu kangaspuissakin. Kaulakorut ovat pelkkää palttinaa, joten tavalliset kaksivartiset "mattopuut" riittävät. Kudo vaihteeksi kesämattojen sijaan silkkisiä kaulakoruja! - Kudontaohjeet Mallikerta-lehdessä nro 2/2013.

 • Keittiöön
  Keittiöön

  Mustaruudulliset Rustiikki-tabletit sopivat pöytään kuin pöytään ja kestävät kaksinkertaisena reilua käyttöä. Mallin kuviointia voi helposti muunnella ja siihen voi kutoa myös paperinarulla. - Kudontaohjeet Mallikerta-lehdessä nro 3/2012.

 • Kuvioi matto
  Kuvioi matto

  "Sinulle on postia" maton kuviointi on tehty uudella tekniikalla, joka on nopea ja sopii ihan tavalliseen räsymattoon. Kirjainten lisäksi kuvioiksi käyvät kaikki selkeät ja melko yksinkertaiset kuviomuodot. - Kudontaohjeet Mallikerta-lehdessä nro 2/2012.

 • Raitaa, hapsua ja tupsua kevään hangille
  Raitaa, hapsua ja tupsua kevään hangille

  Kangaspuut tyhjinä, mutta mitä nopeaa niihin vielä voisi laittaa ennen kevättä. Kudo tuubihuiveja - tarvitset vain neljä vartta ja polkusta, loimeksi Huopalankaa tai vastaavaa melko paksua lankaa, ja kuteet löydät marketista. Nyt kutomaan!! - Kudontaohje Mallikerta-lehdessä nro 1/2012.

 • Uusia malleja matonkutojille
  Uusia malleja matonkutojille

  Perinteisen näköinen Onnenpolku-mattomalli onkin uusiomalli. Äitini kutoman vanhan pyhämaton mallia uudelleen sovittaessani huomasin, että sehän onkin varsin monipuolinen niisintämalli. Uusia malleja syntyi monta, mm. tämä suosittu Onnenpolku. Kudontaohjeet Mallikerta-lehdessä nro 1/2012.

Lisää ideoita ja inspiraatiota löydät Pinterest-tililtämme!

mallikerta logo invert

Mallikerta-lehti

Kankaankutojien oma erikoislehti Mallikerta sisältää kudontamalleja ohjeineen, ideoita, uutuksia ja vinkkejä kankaankudonnan maailmasta.

Lankakoppa

Meiltä myös lankoja, mm. Taikakangas. Lue lisää >

Osoitteenmuutos

Ilmoita lehden osoitteenmuutos >

Yhteystiedot

Puh. 040 170 2007
ark. 9.00 - 16.00

toimitus@mallikerta.fi

tilaukset@mallikerta.fi


© 2018 | Mallikerta