Uusin lehti

Mallikerta Kesä - 2/2018

 

218ripsirasy

Räsyripsimatto

Ripsimattoja räsykuteella

Tavallisen räsymaton oloinen, mutta kuitenkin erilainen. Ripsisidokseen on lisätty pitkittäiset leveämmät raidat, jolloin voit kutoa "ruudullisen" maton. Vain kaksi vartta ja polkusta!

218poppanakukat

Kukkapoppana

Kukkaa kerrakseen

Voit nyt koristaa koko poppanaliinan kukkasilla, vaikka joka rivi eri värisinä - tai monivärisinä.

218ilonpisarat

Ilon pisaroita

Panamaa ja palttinaa - mikä oiva pari

Raidoissa värit asettuvat kauniisti pisaroina kankaan pinnalle. Värit tasoittuvat hyvin pohjaan, jolloin voit käyttää räväköitäkin värejä. Värilankoja menee vain vähän, joten tässä on taas hyvä paikka langanlopuille. Loimi on paksumpaa merseroitua puuvillaa 8/4 ja kuteet ohuempaa puuvilla 8/2.

218akvarelli
Akvarelli - pieni seinävaate

Väriä ja ripsiä

Pikkuseinävaatteessa on kuteena maalattuja pyörökeppejä. Samaan vahvaan loimeen - 18-säik. kalalanka - kudoimme myös poppanalla ja punoskuteella pikkuliinan ja patalappuja.


218huivi
Keveä juhlahuivi

Sileää ja pehmeää villasilkkiä

Kietaise huivi hartioille ja käsivarsille viileänä hetkenä. Pitkä huivi asettuu hienosti laskoksille.

218poppana
Kolmisointu

Pistetään poppanaksi

Kankaankutoja on omimmillaan silloin, kun edessä on poppanaloimi. Siihen viritellään kauniit raidat ja värit innolla ja hartaudella, ja nautitaan kudonnasta.

218poppanakudontaa

Vinkkejä poppanaloimen äärelle

Poppanan kutomiseen pätevät pitkälti samat ohjeet kuin mattojen kutomiseen. Kokosimme pienen poppanan kutomisen tietopaketin uusille kutojille.

 

 

 

Mallikerta-lehti

Kankaankutojien oma erikoislehti Mallikerta sisältää kudontamalleja ohjeineen, ideoita, uutuksia ja vinkkejä kankaankudonnan maailmasta.

Kudontamallit ovat kattavasti kaikilta kudonnan alueilta, sisustustekstiileistä vaatetuskankaisiin. Matot, verhot, liinat, seinävaatteet, sängynpeitot ja muut sisustustekstiilit on suunniteltu järkevästi toteutettaviksi kauneutta unohtamatta.

Lehdestä löydät uutuuslangat ja kauniit mallit mukavaan ja antoisaan käsityöharrastukseen. Mukana myös muita käsitöitä kudonnan rinnalla.

Mallikerta on ilmestynyt jo 36 vuotta. Ensimmäinen numero julkaistiin vuonna 1981.

Lehti ilmestyy 4 kertaa vuodessa.

Seuraava numero Kesä 2/2018 ilmestyy toukokuussa.

Kauniit ideat kudontaan

 • Paneeliverhojen kuvioissa ei säästelty.
  Paneeliverhojen kuvioissa ei säästelty.

  Komeisiin raitoihin on muunnettu perinteisiä kuviomuotoja. Värinä on pelkkä musta, joka sopii monentyyliseen sisustukseen. Pieni mutta tärkeä yksityiskohta saattaa jäädä kuvassa huomaamatta. Raidat alkavat ja loppuvat pitsipoimintaraitaan, joka keventää verhojen ilmettä. Raita näkyy erityisen kauniisti valoa vasten. - Kudontaohjeet Mallikerta-lehden numerossa 2/2015. "Santra paneeliverhot.

 • Romantiikkaa
  Romantiikkaa

  Keveässä pellavakaitaliinassa on erikoisempi loimi. Loimi on luotu eri vahvuisista pellavalangoista, aivan laidasta laitaan hyvin ohuista erittäin paksuihin. Luonnonvärisen lisäksi mukana on vain valkoista, mutta silti vaikutelma on kauniin raidallinen. Raidallisuus näkyy erittäin kauniisti valoa vasten, joten loimesta voidaan kutoa myös kauniita tilanjakajia ja kapeita verhoja.

 • Kaitaliina pajuista ja maalatuista puutikuista
  Kaitaliina pajuista ja maalatuista puutikuista

  Pannunalusessa ja pitkässä tyylikkäässä liinassa on paksu pellavaloimi ja kuteena pellavan kanssa puutikkuja. Tikut on petsilakattu ruskeaksi ja vaaleanharmaaksi. Kudo riemukkaan keväiset linnunpöntöt pellavaiseen kaitaliinaloimeen. Loimessa on hyvin eri vahvuisia pellavia, loimesta saa myös tilanjakajaa. - Kudontaohjeet Mallikerta-lehdessä nro 1/2014.

 • Kaulanauhoja kangaspuissa
  Kaulanauhoja kangaspuissa

  "Tuo oli kaunis Pohjan neiti, maan kuulu, veen valio. Istui ilman vempeleellä, taivon kaarella kajotti. Kultakangasta kutovi, hopeista huolittavi kultaisesta sukkulasta, pirralla hopeisella. " Kapeiden nauhojen kutominen onnistuu kangaspuissakin. Kaulakorut ovat pelkkää palttinaa, joten tavalliset kaksivartiset "mattopuut" riittävät. Kudo vaihteeksi kesämattojen sijaan silkkisiä kaulakoruja! - Kudontaohjeet Mallikerta-lehdessä nro 2/2013.

 • Keittiöön
  Keittiöön

  Mustaruudulliset Rustiikki-tabletit sopivat pöytään kuin pöytään ja kestävät kaksinkertaisena reilua käyttöä. Mallin kuviointia voi helposti muunnella ja siihen voi kutoa myös paperinarulla. - Kudontaohjeet Mallikerta-lehdessä nro 3/2012.

 • Kuvioi matto
  Kuvioi matto

  "Sinulle on postia" maton kuviointi on tehty uudella tekniikalla, joka on nopea ja sopii ihan tavalliseen räsymattoon. Kirjainten lisäksi kuvioiksi käyvät kaikki selkeät ja melko yksinkertaiset kuviomuodot. - Kudontaohjeet Mallikerta-lehdessä nro 2/2012.

 • Raitaa, hapsua ja tupsua kevään hangille
  Raitaa, hapsua ja tupsua kevään hangille

  Kangaspuut tyhjinä, mutta mitä nopeaa niihin vielä voisi laittaa ennen kevättä. Kudo tuubihuiveja - tarvitset vain neljä vartta ja polkusta, loimeksi Huopalankaa tai vastaavaa melko paksua lankaa, ja kuteet löydät marketista. Nyt kutomaan!! - Kudontaohje Mallikerta-lehdessä nro 1/2012.

 • Uusia malleja matonkutojille
  Uusia malleja matonkutojille

  Perinteisen näköinen Onnenpolku-mattomalli onkin uusiomalli. Äitini kutoman vanhan pyhämaton mallia uudelleen sovittaessani huomasin, että sehän onkin varsin monipuolinen niisintämalli. Uusia malleja syntyi monta, mm. tämä suosittu Onnenpolku. Kudontaohjeet Mallikerta-lehdessä nro 1/2012.

Lisää ideoita ja inspiraatiota löydät Pinterest-tililtämme!

mallikerta logo invert

Mallikerta-lehti

Kankaankutojien oma erikoislehti Mallikerta sisältää kudontamalleja ohjeineen, ideoita, uutuksia ja vinkkejä kankaankudonnan maailmasta.

Lankakoppa

Meiltä myös lankoja, mm. Taikakangas. Lue lisää >

Osoitteenmuutos

Ilmoita lehden osoitteenmuutos >

Yhteystiedot

Puh. 040 170 2007
ark. 9.00 - 16.00

toimitus@mallikerta.fi

tilaukset@mallikerta.fi


© 2018 | Mallikerta