Mallikerta-lehti 1/2010

9,00 

Irtonumero 1/2010.

2 varastossa

Tuotetunnus (SKU): irto1-2010 Osasto: Avainsana tuotteelle

Kuvaus

Huom. Vain muutama jäljellä!

Sisältö

Pinta
Kauniit sidoskuviot näkyvät parhaiten yksivärisessä matossa. Maton ei silloin kuitenkaan tarvitse olla kudottu yhdellä värillä, vaan kahdella lähekkäisellä sävyllä päästään yksiväriseen vaikutelmaan. Muru -matto on kudottu luonnonvalkoisella ja beigellä kuteella. Verkkomaton ruusukaskuvio on kudottu kokonaan pörrökuteella.
3314 Muru
3315 Verkkomatto

Ajatus
Mielikuvat ja ajatukset voivat olla kudontamallin perusta. Kudonnaisiin saadaan välitettyä tunnelmat ja värit samalla tavalla kuin maalauksiin. Talvinen pakkanen ja pehmeä valo näkyvät harmaasävyisessä vaaleassa ruusukasmatossa. Matossa raita vaihtaa väriä liukuvasti vaikka matto on vain kaksivärinen.
3316 Pakkastalvi

Väri
Suurin yksittäinen tekijä kudonnaisia suunnitellessa ja kudottaessa on väri. Käytämme värejä joista pidämme ja jaamme ne kauniisiin ja rumiin. Värivalintoihin vaikuttavat henkilökohtaisten mieltymystemme lisäksi ympäristö, muut värit ja valo.

Väriharmoniat
Värien valitsemisen apuna voidaan käyttää väriharmonioita. Värit kertovat paljon. Läpileikkaus yksittäisiin väreihin sinisestä punaiseen 16

Kankaankutojan pieni värioppi
Väriympyrä ja värioppia lyhyt oppimäärä värisuunnittelun avuksi. Esimerkkejä värien yhdistämisestä väriopin periaatteiden mukaan. 20

Poppanaliinat kevään väreissä
3317 Sahrami
Keltaisen valoisuutta korostaa sen vastaväri violetti, jota on käytetty aivan vähän koristenyörissä.
3318 Ruohikko
Poppanaliinan kuviointi onnistuu sabluunan avulla. Vihreäsävyisen liinan toiseen päähän on painettu ruohokuvioita. Pääsiäisruoho joka ei tarvitse kastelua.

3319 Kevättähti -loimiripsimatto
Loimiripsi sopii myös mattoon. Tavallisesta ruutukuviosta poiketen vihreässä matossa on tähtikuvio.

3320 Leskenlehtiä ja rentukoita
Hiiden opiston Vuodenajat -sarjan ensimmäinen liina on keväisen keltavihreä.

 

Lisätiedot

Paino 0,120 kg (kilogramma)
Mitat 27 × 21 × 0,02 cm (senttimetri)