Kaitaliina SÄVELMÄ

Loimen kolme eri väristä lankaa kulkevat peräkkäin aina samassa järjestyksessä, mutta värit asettuvat vaihtelevasti eri niisivarsille. Tumma liila, tummanpunainen ja punainen lanka muodostavat niisintään nousevia ja laskevia kuvioita, joita katsellessa tulevat mieleen nuotit ja sävelet nuottiviivastolla.

Liinan kuviot näyttävät monimutkaisilta, mutta ne on kudottu vain neljällä varrella ja neljällä polkusella. Kuviot muodostuvat eri värisistä loimilangoista, joten loimen pitää olla tavallista tiheämpi.

LANGAT
Loimilankana on Eko Merseroitu puuvillalanka 8/2 ja kudelangaksi sopivat sama merseroitu puuvillalanka kuin loimessa, Rohdin 8/1 tai Aivina 16/2. Lankatiedustelut Mallikerta.

Loimen leveys on 22 cm ja valmiin liinan leveys on 21 cm.

Sävelmä mallin voit ostaa Mallikirjastosta. Mallikerran jäsenet saavat mallit veloituksetta.
Malli on Mallikerran numerossa 4/2019, jonka voit ostaa irtonumerona. Jäsenille lehti on luettavissa digilehtenä Lehti-sivulla.

Sopii myös sisustuskankaaksi

Kudoimme loimen loppuun pienen mallitilkun valkaisemattomalla pellavalangalla Nel 8. Kankaasta tuli mielenkiintoisen näköinen, ja mielestämme se sopisi hyvin sisustuskankaaksi! Kaarevilla pinnoilla kuvio elää ja värit muuttuvat eri suunnista katsottaessa. Yleisilme jää kuitenkin rauhalliseksi.