KIMALLE kaitaliinat

Kun käsissäsi on lankoja, jotka saavat huokaisemaan ihastuksesta, anna niiden paistatella ihastelevien katseiden kohteena myös valmiissa kudotussa kankaassa.
Vahvat, pinnaltaan mielenkiintoisen karheat tai kiiltävän sileät langat ovat parhaimmillaan silloin, kun ne eivät joudu kilpailemaan huomiosta monimutkaisten sidoskuvioiden kanssa. 

Aivinaliina

Aivinapellavasta kudottu liina on taipuista, mutta ei löysä. Liina pysyy suorana pöydällä, ja sen rakeinen pintakuvio muuttuu katseen suunnasta riippuen.

Paperinaruliina

Aivina ja paperilanka ovat hyvä pari. Liina tuikkii hienosti hämärässä kynttilänvalossa, sillä joka kolmas kude on hopeakimalteinen.

Loimilankana on vahva kerrattu Aivina 16/4. Harmaavalkoisen kaitaliinan kude on samaa lankaa kuin loimi. Valkoisessa liinassa on kuteena pelkästään ohut paperilanka. Liinassa on aavistus säihkettä mukana, sillä tavallisen valkoisen paperilangan lisäksi mukana on hopeavalkoinen kimallepaperilanka.

Juhlavissa kaitaliinoissa on sidoksena vain panama ja palttina. Suuria varsimääriä ei tarvita, neljä vartta ja polkusta riittävät.

KIMALLE -liinojen mallin voit ostaa Mallikirjastosta. Jäsenille mallit ovat ilmaisia.
Malli on julkaistu Mallikerta-lehdessä 4/2018, jonka voit ostaa irtonumerona.
Mallikerran jäsenille lehti on luettavissa ja ladattavissa Lehti -sivulta digitaalisesti.